Напишете дума/думи за търсене

месо

;
Как да избираме и готвим агнешко

Как да избираме и готвим агнешко

Много хора смятат, че агнешкото месо е мазно. Диетолозите обаче са категорични, че в него има три пъти по-малко мазнини от свинското, което означава, че и холестеролът е чувствително по-малко

Предимствата на суровата храна за котката

Предимствата на суровата храна за котката

В началото на ХХ век диетата на домашните котки се основава на храната, която техните стопани са приготвяли за себе си и за своите семейства. Въпреки това писанките често се хранили и със сурови

Да си направим шунка у дома (+рецепти)

Да си направим шунка у дома (+рецепти)

Няколко са версиите за произхода на това вкусно ястие. Сигурно е, че шунка са приготвяли още англосаксонците, а днес в Германия и в Англия на всяка по-тържествена вечеря се кипри по един добре

Да постим и отслабваме вкусно с модерните днес храни

Да постим и отслабваме вкусно с модерните днес храни

Мислите, че за да спазвате православните пости, трябва да се върнете далече назад във времето, към рецептите на бабите ни? Подобна крачка към „вчера” определено действа благотворно и пречистващо

Как лесно да проверим качеството на храната

Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

Храни, които са вредни за сърцето

Храни, които са вредни за сърцето

Когато става въпрос за здравето на сърцето, всички сме наясно, че здравословното хранене е добро начало, но може да бъде по-сложно, отколкото си мислите

Как да готвим бързо и вкусно в уок (+видео)

Как да готвим бързо и вкусно в уок (+видео)

Уокът е куполовиден тиган, който обикновено се използва за готвене на китайска кухня и стир фрай (бързо пържене). Той изисква по-малко мазнина и разпределя топлината равномерно

Най-бързата и здравословна вечеря: стир фрай (+рецепта)

Най-бързата и здравословна вечеря: стир фрай (+рецепта)

Продължаваме с поредицата за заети хора, които искат да се хранят здравословно и вкусно. Миналия път закусихме в офиса, а днес ще готвим вкусна вечеря за минути. Нямате време да готвите вечеря

X