Напишете дума/думи за търсене

здрав

;
Лесни и оригинални рецепти с боб

Лесни и оригинални рецепти с боб

Бобени кюфтенца Сварете 2 чаши боб, намачкайте го и го смесете с 2 яйца и 50 г хляб, предварително накиснат в прясно мляко. Овкусете със сол и черен пипер и запържете или запечете на скара

Торта Павлова с орехи

Торта Павлова с орехи

Необходими продукти: 6 белтъка щипка сол 250 г кафява захар 375 г сушени плодове 200 г орехи 1 ч.ч. заквасена сметана 1/2 ч.ч. кисело мляко Начин на приготвяне: 1. Загрейте фурната на 180°С

За какво е полезен джинджифилът

За какво е полезен джинджифилът

В началото ни изглеждаше твърде екзотичен, твърде скъп, но през последните години съвсем не е така. Все повече българи се научиха да използват джинджифил и заради вкусните му свойства

Лимоновата трева е лековита на чай и вкусна с пилешко и риба

Лимоновата трева е лековита на чай и вкусна с пилешко и риба

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Шоколадови пралини с шамфъстък

Шоколадови пралини с шамфъстък

с ниско съдържание на холестерол лесно 20 мин 10 пралини За една порция: 99 ккал мазнини 4,9 г въглехидрати 11 г протеини 1,2 г холестерол 4 мг необходими продукти: 100 г тъмни бисквити 1-2 с.л

Класическа паста Болонезе

Класическа паста Болонезе

необходими продукти: 1/2 пакет макарони (или друг вид паста) 1/2 малка глава лук 2 с.л. зехтин 250 г свинска кайма 1 ч.ч. смлени домати сол и пипер на вкус червен пипер по желание 100 г

Още 10 малки подобрения, които ще променят живота ви след 40

Още 10 малки подобрения, които ще променят живота ви след 40

Вече ви споделихме някои съвети за това как да имате по-здравословни и осъзнати навици след 40-годишна възраст. Може да прочетете първа част на материала тук. Ето и продължението. 11

7 причини да ядем зелена ябълка на празен стомах

7 причини да ядем зелена ябълка на празен стомах

Консумирането на зелена ябълка всеки ден на празен стомах е отличен навик да започнете деня правилно. Това е плод, който е богат на няколко хранителни вещества и естествен източник на енергия

Как да приготвим вкусни и лесни разядки  (+рецепти)

Как да приготвим вкусни и лесни разядки (+рецепти)

Разядки, дипове, пастети – всички те са чудесни върху препечена филийка с хляб и обикновено имат дълъг срок за съхранение. Затова е и толкова удобно да си имаме по нещо за мазане винаги в хладилника

Печен джолан с анасон и джинджифил

Печен джолан с анасон и джинджифил

Необходими продукти: 2 малки свински джолана с кожа 1 с.л. червен пипер 1 с.л. олио сол и черен пипер на вкус 1 малко парче джинджифил 1 цяла необелена глава чесън 2 зърна карамфил 1 зърно звезден

X