Напишете дума/думи за търсене

агнешко

;
Как да сготвим перфектните пържоли

Как да сготвим перфектните пържоли

Дори да постите сега, запазете си тази статия, ще ви е от полза винаги, когато искате да сервирате апетитно и неустоимо месо. Пържолата е „празнично ястие“ за българина

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Много хора все още вярват на мита, че агнешкото месо е твърде мазно, поради което го смятат за вредно. Експертите по здравословно хранене обаче са категорични

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Гергьовден наближава, а с него и трепетното приготовление на празничната трапеза. В „Ястия с агнешко” ще намерите голям набор от рецепти за приготвяне на това месо

Тънкости при приготвянето на агнешко (+рецепта)

Тънкости при приготвянето на агнешко (+рецепта)

Дойде време за едно от най-вкусните меса – агнешкото. И макар от години то да е традиционен солист на великденската и гергьовденската ни трапези, не е зле да си припомним тънкостите за приготвянето

Как да избираме и готвим агнешко

Как да избираме и готвим агнешко

Много хора смятат, че агнешкото месо е мазно. Диетолозите обаче са категорични, че в него има три пъти по-малко мазнини от свинското, което означава, че и холестеролът е чувствително по-малко

Решете менюто за Великден отрано (+рецепти)

Решете менюто за Великден отрано (+рецепти)

Ако отсега определите какво ще готвите за Великден, ще ви е много по-лесно да се организирате за празника и да осъществите идеите и желанията си. Освен това може да направите част от пазара по-рано и

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Най-полезните видове месо

Най-полезните видове месо

Въпреки модата на вегетарианството, месото си остава за много хора основен продукт от всекидневното меню. В него се съдържат много незаменими аминокиселини, минерали и микроелементи

Агнешки джолан с розмарин и бяло вино

Агнешки джолан с розмарин и бяло вино

Необходими продукти: 8 х 180 г агнешки джолани 8 стръка копър 500 г моркови на кубчета 2 глави лук на кръгчета 3 счукани скилидки чесън 2 с.л. брашно 500 мл пилешки бульон 185 мл бяло вино 3 стръка

Кое е най-полезното месо за нас и как да го подбираме

Кое е най-полезното месо за нас и как да го подбираме

Вредно или полезно е месото? И двете. Всичко зависи от вида месото, което ядете и най-вече от това къде и как са отглеждани животните. Изследванията показват, че най-качествено е месото от животни,

X