Природната медицина предоставя редица възможности за предотвратяване на различни здравословни проблеми, както и за лечение на различни състояния. Тя може да направят всичко това без странични ефекти или необходимост от приемане на лекарства.
Например сместа от оцет и сода за хляб помага за балансиране на стомашното pH и борбата с киселините, както и за подобряване на храносмилането. Тези две подправки имат много ползи за здравето, както и множество приложения в грижата за красотата и дома.
За да се възползвате от лечебните свойства на ябълковия оцет, трябва да се уверите, че е пресен и не е пастьоризиран. Процесът на пастьоризация го кара да загуби много от своите лечебни свойства и хранителна стойност.
Биооцетът е преминал през естествен процес на ферментация и има мътен вид.
Сода за хляб често се използва за лечение на киселини. Тя обаче притежава и много други ползи за здравето.
С ябълковия оцет ще може да регулирате киселинността, а със содата за хляб - алкалността. Смесвайки ги, получавате и двете ползи.
Ползи за здравето от водата с оцет и сода за хляб
• Балансира pH в тялото, за да се бори с киселини, които може да причинят хронични дегенеративни заболявания.
• Предотвратява и лекува проблеми с устната кухина, които засягат зъбите, емайла и венците.
• Вижда сметката на натрупаните в организма токсини поради лоша диета, замърсяване или стрес и т.н.
• Подобрява храносмилателния процес и предотвратява киселините.
• Подобрява естествения лимфен дренаж, което помага за нивото на вода в кръвта и предотвратява задържането на течности.
• Подобрява дисбаланса на холестерола или триглицеридите.
• Намалява артериалната хипертония.
• Улеснява диетата за отслабване. Помага за борба с глада и ще подобри храносмилането.
• Подобрява дихателните проблеми.
Необходими продукти:
• 6 супени лъжици ябълков оцет, непастьоризиран (60 мл)
• 1 чаена лъжичка сода за хляб (5 г)
3 чаши вода (600 мл)
Забележка: Това е минималното количество вода, от което се нуждаете. Може да го увеличите, ако е необходимо.
Ако не може да намерите непастьоризиран ябълков оцет или не ви харесва, може да го замените с прясно изцеден лимонов сок. По този начин все още може да постигнете балансирано pH.
Инструкции
• Смесете съставките в топлата вода, докато содата за хляб се разтвори.
• Разпределете тази смес на три дози
• Може да я пиете студена, топла или гореща
Как се използва
• Изпийте чаша непосредствено след ставане, преди измиване на зъбите и поне половин час преди закуска. Това е най-важното за деня. Това е така, защото на празен стомах тялото възприема много по-добре естественото лекарство и ще умножите ползите от гладуването през нощта.
• Пийте още една чаша половин час преди обяд.
• Последната чаша за деня трябва да бъде половин час преди вечеря.
Коментари (0)
Вашият коментар