Напишете дума/думи за търсене

Лечение на артрит - 3 основни стъпки

Причините за много заболявания се крият в червата, затова здравият храносмилателен тракт често е ключов въпрос при терапията на различни болести.

Един успешен подход за лечение на артрит започва със здравето на червата и справяне с потенциално вредните причини. Това са хранителни продукти, вредни микроби и постоянен стрес.

Стъпка 1. Диета

Лечението на артрит започва с 14-дневна диета за елиминиране на храни, причиняващи възпаление.

При артрит и Синдром на пропускливите черва е полезно да премахнете следните храни и съставки от вашия диетичен протокол: глутен, фъстъци,
млечни продукти, захар, соя, брашно, царевица, алкохолни напитки, яйца, домати, картофи, патладжани, чушки.

Вместо това се спрете на средиземноморския сценарий за хранителен режим - много зеленчуци, постни протеини и ценни мазнини (зехтин, ядки).

Препоръки

- Увеличете фибрите, минералите и хранителните вещества (зеленчуци, плодове).
- Елиминирайте рафинираната захар и рафинираните зърнени храни (бисквитки, сладкиши, хляб).
- Избягвайте рафинираните и хидрогенирани мазнини, както и преработените храни.
- Яжте животински протеини (говеждо месо, естествено отглеждано пиле, морски и океански риби без тежки метали в тях).

Стъпка 2. Възстановяване на червата

Продължаване на диетата плюс прочистване и възстановяване на червата. Нормалната чревна лигавица и здравият микробиом предотвратяват възпалението, което често причинява болки в ставите.

2-месечно почистване и възстановяване на храносмилателния тракт: премахване на вредни бактерии, гъбички, паразити чрез билкови добавки. Рестартирайте храносмилането с помощта на ензими; възстановяване на чревната флора чрез пробиотици.

Стъпка 3. Финализиране
- Продължавайте да развивате здравословни навици.
- Приемайте противовъзпалителни и лечебни добавки, поддържащи здравето на ставите с колаген.
- Може да започнете да въвеждате постепенно определени храни, за да видите дали няма да се появят отново някакви симптоми.
- Противовъзпалителните билки и подправки (куркума, джинджифил, розмарин) са сред храните, които намаляват възпалението.
- Важно е да избягвате токсините, като избирате органични храни и избягвате пластмасовите опаковки.

Полезни и вредни храни при подагра

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X