Каубойски сос
въглехидрати 1 г
200 г масло
1 арпаджик на ситно
2 скилидки чесън на ситно
2 с.л. магданоз на ситно
1 с.л. пресен лук на ситно
1 с.л. настърган хрян
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
щипка лют червен пипер
Разтопете маслото на средна температура. Прибавете останалите съставки. Бъркайте непрекъснато и бързо, докато сосът се сгъсти. Намалете температурата към края. Подходящ е за риба, морски дарове и всякакъв тип месо. Особено се допълва с пържена сьомга и броколи.
Салца верде
въглехидрати 1 г
1/2 ч.ч. магданоз на ситно
3 с.л. босилек на ситно
2 счукани скилидки чесън
сокът на 1/2 лимон
2 с.л. каперси
3/4 ч.ч. зехтин
щипка сол
щипка черен пипер
Блендирайте всички продукти до желаната от вас консистенция. Сервирайте с телешки бургер, свински шишчета или с доматена салата с авокадо.
Сос тартар
въглехидрати 1 г
1 ч.ч майонеза
1/2 ч.ч. кисели краставички на много ситно
1 ч.л. къри
сол
черен пипер
Смесете всички продукти, охладете и сервирайте с пържена риба и картофки.
Сос ромеско
въглехидрати 4 г
170 г печени червени чушки
4 чери домата
85 г бадеми
1/4 ч.ч.
1/4 ч.ч. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
Блендирайте всички продукти. Добавете още зехтин, ако желаете по рядък сос. Идеален е за печено месо, салати, рибени и яйчени ястия.
Авокадо сос
въглехидрати 5 г
1 ч.ч. магданоз
1 авокадо
2/3 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч вода
2 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
1/4 ч.ч. сок от лайм
щипка сол
60 г шамфъстък
Блендирайте всички продукти без зехтина и шамфъстъка до гладкост. Прибавете ядките и зехтина и пулсирайте съвсем кратко. Добре е сосът да не е гладък, а да има бучици в него. Добавете повече зехтин или вода, ако искате да е по-рядък. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с печено месо, зеленчуци или риба.
Кетчуп с дафинов лист
въглехидрати 18 г
1 с.л. зехтин
1/2 настъргана глава лук
1 счукана скилидка чесън
2 с.л. доматено пюре
1/3 ч.ч. червен винен оцет
щипка сол
1 дафинов лист
щипка червен пипер
1 ч.л. кориандър на зърна
1/2 ч.л. карамфил
щипка черен пипе
щипка лют червен пипер
400 г цели домати от консерва
1 Сотирайте лука на средна температура, прибавете доматеното пюре. Разбъркайте. След 2 мин добавете оцета, дафиновия лист, подправките и доматите. Разбъркайте добре.
2 Намалете температурата и оставете да къкри 20 мин. Извадете дафиновия лист. Пюрирайте кетчупа, овкусете със солта, черния пипер и допълнително оцет, ако има нужда.
3 В зависимост от това колко гъст искате да е кетчупът, може да оставите сместа да къкри по-дълго на ниска температура.
Коментари (0)
Вашият коментар