Каква друга салата ще ни предложиш?
Разбърквам в купа айсберг, спанак, рукола, настъргвам малко целина, пръчки селъри. Добавям домати, краставици, ядки – кашу, бадем, стафиди. Салатата е богата и с хлебче се превръща в основно ястие. Извън поста към нея добавям френски и италиански кози сирена. Добро предложение е и биволска моцарела върху канапе от зелени салати и чери домати, залети с трюфелов зехтин, или с обикновен.
Как приготвяш пастата?
За соса запържвам голяма глава чесън в зехтин. Слагам сол, черен, пипер, захар, италиански домати. Когато водата се изпари, добавям пресен босилек, и пасирам. Може да се добавят и люти чушки пиперончини.
Как правиш огретен?
Сварявам отделно микс киноа за 15 мин. Варя нарязаните картофи. Запържвам лук, чушка. Сипвам всичко в тавата, пека 15 мин., за да стане спойка между продуктите. И добавям стандартна заливка от яйца, кисело мляко и сирене.
Майстор си на постните чушки. Кажи ни рецептата?
Чушките са ми абсолютният бестселър. Понякога ги правя с орехи, друг път с бадеми или стафиди. Правя запръжка на лук, морков, добавям чубрица, черен пипер, червен пипер, лют пипер и орехи по желание. Слагам 1 кг ориз, 50 г бяло вино, разбърквам всичко, и доливам малко вряла вода, за да стане сместа подходяща за пълнене в червените чушки, и я сипвам в тях. Мажа ги със зехтин, подреждам ги в тава, пълня я до средата с вода, поръсвам чушките със сол и черен пипер. Пека ги за половин час на 200 градуса, обръщам ги да се изпекат от другата страна, като пак ги мажа със зехтин, и добавям сол и пипер.
Каква е тайната на вкусната ти домашна лимонада?
Беля лимоните и ги минавам през блендер, прецеждам сока. Добавям пюре от манго 100%, което купувам, добавям агаве за подсладител (с нисък гликемичен индекс е и не качва кръвната захар), прясна мента, включвам блендера и готово.
За още практични съвети, интервюта с кулинарни блогъри, срещи със специалисти по здравословно хранене и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар