Люти чушки
Те съдържат капсацин – съставка, която облекчава болката. Много са удачни при рани на кожата, причинени от лечение на карцином. Това не означава, че трябва директно върху раната да се търкат чушките. Най-добре е да се използва крем, който съдържа капсайцин. От него много добре се повлиява невропатична болка сле операция на рак.
Друга полза от лютите чушки е по-доброто храносмилане.
Чесън
В чесъна се съдържа голямо количество сяра, както и аргинин, флавоноиди, селен и олигозахариди. Всички тези съставки са повече от добре дошли за здравето. Една от активните съставки на чесъна се нарича алицин. Тя придава специфичния аромат на зеленчука. Още от незапомнени времена се е смятало, че чесънът бори болежки, но напоследък се доказва, че редовната употреба на чесъна намалява рисковете от развитие на рак на стомаха, дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата. Оказва се, че той се опълчва срещу бактериалните инфекции и формирането на субстанции, които причиняват рак. Подобрява възстановяването на ДНК-то и причинява смъртта на зловредните клетки. Освен това е полезен за детоксикацията на организма, поддържа имунната система и намалява високото кръвно налягане.
Мента
Всички сме наясно, че при проблеми с газовете, храносмилането, стомашните спазми и диарията. Подпомага и облекчаването на симптомите на синдрома на раздразненото черво и хранителното отравяне. Успокоява мускулите на стомаха и увеличава жлъчния сок, позволявайки на храната да минава през стомаха по-бързо. Ако антираковото лечение предизвиква дискомфорт на стомаха, трябва да се консумира чаша чай от мента на ден.
Освен това ментата от добра за болно гърло и за афти, предизкани от химио- и лъчетерапия.
Лайка
Това растение помага при проблеми, свързани със съня. Изпийте една чаша, ако все не успявате да попаднете в прегръдките на Морфей.
Гаргарата с лайка предпазва и лекува от афти, които са следствие на онкологично терапия.
Лайката е добра при стомашно-чревни проблеми, в това число и менструални крампи.
Коментари (0)
Вашият коментар