богато на желязо
лесно
6 порции
35 мин
За 1 порция:
566 ккал
мазнини 31,1 г
холестерол 146 мг
въглехидрати 38,3 г
протеини 32,3 г
необходими продукти:
400 г макарони
1+2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
400 г пилешко месо
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/2 ч.ч. готварска сметана
2 с.л. майонеза
сол и пипер на вкус
100 г кашкавал
магданоз
начин на приготвяне:
1 Сварете макароните в подсолена вода в тенджера на котлона, като добавите 1 с.л. зехтин във водата. Изцедете ги и ги сложете в огнеупорен съд. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
2 Нарежете пилешкото на парчета и го задушете за няколко минути в тиган с 2 с.л. зехтин. Овкусете го със сол и пипер и го сложете в съда с макароните.
3 Разбийте заквасената и готварската сметана с майонезата и залейте пилешкото. Разбъркайте всичко добре и го поръсете с настърган кашкавал. Украсете с накъсан магданоз.
По желание сложете предястието да се запече за около 10 мин в предварително загрята фурна на 200°С.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар