необходими продукти:
1,5 кг телешко месо
300 г гъби
6 моркова
7 зелени чушки
330 г бамбук
1 глава лук
200 г белени фъстъци
25 мл сос Уорчестършир
30 мл соев сос
? с.л. черен пипер
1 стрък розмарин
начин на приготвяне:
1 Нарежете месото на малки парченца и го залейте със сосовете. Овкусете с черен пипер и поръсете с нарязания на ситно розмарин. Оставете да се маринова за час на стайна температура.
2 В дълбок тиган (уок) сотирайте месото. След това задушете зеленчуците поотделно, последни нека да са гъбите. Постарайте се зеленчуците да останат хрупкави. Ако гъбите пуснат много вода, може да сложите 1 с.л. царевично нишесте.
3 Поставете термично обработените продукти в тенджера, а най-накрая добавете фъстъците. Разбъркайте добре и оставете да се задуши под капака, без да връщате ястието на котлона.
Фъстъците съдържат добро количество фолиева киселина, която подпомага фертилността и намалява риска от вродени дефекти на плода. Манганът в тези ядки пък регулира кръвната захар, абсорбирането на калция от тялото.
Рецептата е изпратена от Лора Димитрова
Коментари (0)
Вашият коментар