Сладко от червени боровинки
необходими продукти:
3 1/2 ч.ч. замразени или пресни червени боровинки
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. пресен портокалов сок
1 ч.ч. вода
начин на приготвяне:
1 Смесете всички продукти и оставете да заврат на средна температура. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито за 20 мин, или докато сместа се сгъсти. Бъркайте от време на време.
2 Пресейте сладкото през ситно сито, махнете кората и семената на плодовете. Оставете да изстине, като бъркате често.
Салата от печена тиква с червени боровинки и шамфъстък
необходими продукти:
1,5 кг тиква на 8 парчета
80 мл вода
2 с.л. кленов сироп
1 ч.л. червен пипер
1 счукана скилидка чесън
80 мл зехтин
75 г червени боровинки
50 г шамфъстък на едро
50 г салата
кориандър за сервиране
1 с.л. лимонов сок
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 220°C. Застелете тава с хартия за печене. Сложете тиквата, осолете леко.
2 Смесете водата, кленовия сироп, червения пипер, чесъна и 1 с.л. зехтин в буркан. Осолете. Поръсете с дресинга тиквата. Печете 30-35 мин, или до омекване.
3 Прибавете червените боровинки и шамфъстъка в тавата и печете допълнителни 5 мин. Сервирайте салатата поръсена с марули и кориандър. Комбинирайте остатъка от зехтина с лимоновия сок и овкусете салатата.
Омлет със сладко от червени боровинки
необходими продукти:
4 яйца
4 с.л. прясно мляко
1 ч.л. сол
2 с.л. масло
3/4 ч.ч. сладко от червени боровинки
начин на приготвяне:
1 Разбийте яйцата, прясното мляко и солта добре. Разтопете маслото в незалепващ тиган и разлейте добре по стените и дъното. Изсипете яйчената смес.
2 Гответе на ниска температура. Сервирайте омлета полят със сладкото от червени боровинки.
Коментари (0)
Вашият коментар