Напишете дума/думи за търсене

3 суперястия с боровинки

Сладко от червени боровинки

необходими продукти:

3 1/2 ч.ч. замразени или пресни червени боровинки

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. пресен портокалов сок

1 ч.ч. вода

начин на приготвяне:

1 Смесете всички продукти и оставете да заврат на средна температура. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито за 20 мин, или докато сместа се сгъсти. Бъркайте от време на време.

2 Пресейте сладкото през ситно сито, махнете кората и семената на плодовете. Оставете да изстине, като бъркате често.

Салата от печена тиква с червени боровинки и шамфъстък

необходими продукти:

1,5 кг тиква на 8 парчета

80 мл вода

2 с.л. кленов сироп

1 ч.л. червен пипер

1 счукана скилидка чесън

80 мл зехтин

75 г червени боровинки

50 г шамфъстък на едро

50 г салата

кориандър за сервиране

1 с.л. лимонов сок

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 220°C. Застелете тава с хартия за печене. Сложете тиквата, осолете леко.

2 Смесете водата, кленовия сироп, червения пипер, чесъна и 1 с.л. зехтин в буркан. Осолете. Поръсете с дресинга тиквата. Печете 30-35 мин, или до омекване.

3 Прибавете червените боровинки и шамфъстъка в тавата и печете допълнителни 5 мин. Сервирайте салатата поръсена с марули и кориандър. Комбинирайте остатъка от зехтина с лимоновия сок и овкусете салатата.

Омлет със сладко от червени боровинки

необходими продукти:

4 яйца

4 с.л. прясно мляко

1 ч.л. сол

2 с.л. масло

3/4 ч.ч. сладко от червени боровинки

начин на приготвяне:

1 Разбийте яйцата, прясното мляко и солта добре. Разтопете маслото в незалепващ тиган и разлейте добре по стените и дъното. Изсипете яйчената смес.

2 Гответе на ниска температура. Сервирайте омлета полят със сладкото от червени боровинки.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X