4 порции
Необходими продукти:
2 големи домата
150 г кус-кус
? връзка зелен лук
100 г меко сирене
4 с.л. магданоз
1 с.л. сушени домати
2 с.л. зехтин
? лимон
1 с.л. каперси
Начин на приготвяне:
1. Изрежете капачетата на доматите. Отделете с помощта на чаена лъжичка месестата част и оставете да се отцеди сокът.
2. Залейте кус-куса с 225 мл вряла вода, сока от лимон и сока от доматите. Оставете течността да попие.
3. Натрошете сиренето и го смесете със ситно нарязания зелен лук. Прибавете зехтина, разбъркайте и смесете с кус-куса.
4. Напълнете доматите с получената смес. Гарнирайте със сушени домати и каперси и сервирайте.
Зимна салата с кисело зеле и чушки
15 мин
3 порции
Необходими продукти:
1 глава лук
100 г копър
сол на вкус
1 чушка
400 г кисело зеле
зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете киселото зеле и го сложете в купа. Нарежете чушката на тънки сламки, лука – на полумесеци, копъра – на ситно и ги прибавете към зелето.
2. Разбъркайте добре, подправете със зехтин и оставете да престои 15–20 мин преди поднасяне.
за още диети, срещи с любимите ви кулинарни блогъри, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсетете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар