Напишете дума/думи за търсене

Телешко с бадеми

необходими продукти:

400 г телешко филе
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
1 чл. зехтин
1 ч.л. царевично брашно
1 с.л. олио
1 глава лук на кубчета
1 счукана скилидка чесън
1 бр. броколи
70 г сурови бадеми
сварен ориз

начин на приготвяне:

1 Разрежете месото на половин сантиметрови филийки. Разбъркайте заедно соевия сос, захарта, зехтина и царевичното брашно. Прибавете сместа към месото и оставете в хладилника за час, за да се маринова.
2 Загрейте уок на висока температура, докато тиганът започне да пуши, и излейте олиото. Намалете температурата до средна, добавете лука и гответе една минута, като бъркат през цялото време. Сложете чесъна за минута, като бъркате през цялото време.
3 Увеличете отново температурата и прибавете телешкото за 3 мин, като го обръщате от всички страни, за да хване лека коричка. Извадете от тигана.
4 В тигана сложете бадемите и броколите и разбъркайте. Покрийте уока с капак, намалете температурата и оставете да се задуши за 2 мин.
5 Върнете телешкото в тигана и разбъркайте старателно. Сервирайте веднага с варен ориз.


При този тип готвене (стир фрай), трябва да се бърка през целия процес. Уверете се, че уокът е нагорещен до червено, преди да излеете мазнината в него.

За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X