необходими продукти:
2 ч.л. паприка
1 1/2 ч.л. листа розмарин
1 ч.л. смлян чесън
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
6 пилешки бутчета без кожата
700 г картофи на кубчета
начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 200°C. Смесете зехтина с всички подправки. Добавете към тях пилето и картофите и разбъркайте добре.
2. Овкусените месо и зеленчуци сложете в тава, покрита алуминиево фолио. Печете 30 мин, или докато пилето и картофите са готови.
Розмаринът е богат на диетични фибри и не съдържа холестерол. В листата му има само 131 ккал за 100 г. В него има достатъчно витамин А, който освен за зрението, е важен и за мукусните мембрани и кожата.
За още неустоими предложения, срещи със специалисти по здравословно хранене, практични съвети и интервюта с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар