необходими продукти:
500 мл пилешки бульон
4 картофа на кубчета
1 с.л. зехтин
2 малки глави лук
2 връзки магданоз
4 пуешки филета, мариновани в мед, червено вино, чесън и зехтин
200 г сварен зелен фасул
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън на ситно
1 ч.ч. червено вино
начин на приготвяне:
1. Задушете лука в малко зехтин. В тавата сложете картофите, покрийте с половината от пилешкия бульон и прибавете лука. Печете на 35 мин на предварително загрята фурна на 200°C, или докато бульонът се абсорбира.
2. На същите градуси сложете пуешкото във фурната за 10 мин. През това време смесете виното с останалата част на пилешкия бульон на силен огън. Оставете го на котлона, докато се получи сироп. Прибавете зеления фасул, чесъна и магданоза.
3. Сервирайте месото, покрито с картофите и зеления фасул.
Пуешкото месо е добър източник на цинк, желязо, калий и фосфор. В него се съдържат витамин В6 и ниацин, които са особено важни за производството на енергия от организма. Редовната консумация на този вид месо намалява нивата на лошия холестерол.
Коментари (0)
Вашият коментар