необходими продукти:
1 ч.ч. зелева туршия на ситно
1/2 ч.ч. бекон на кубчета
1 блокче тофу (соево сирене)
2 с.л. олио
3 смлени скилидки чесън
1 с.л. соев сос
2 с.л. захар
1 с.л. сусамово семе
начин на приготвяне:
1. Сотирайте бекона на средно висока температура. Изцедете мазнината, ако е необходимо. Добавете чесъна и сотирайте още 2 мин. Бъркайте от време на време.
2. Прибавете туршията и гответе още 7 мин. Сложете захарта, соевия сос, сусамовите семена. След една минута махнете от котлона.
3. В къкреща вода сварете блокчето тофу за 3 мин. Изцедете го и го нарежете на 4 квадратчета.
4. Сервирайте със сотираната туршия върху всяко парченце.
Изофлавоните, които се съдържат в соевите продукти са известни с това, че засилват антиоксидантния ефект. Директно атакуват свободните радикали, което пък предотвратява от преждевременно стареене.
Коментари (0)
Вашият коментар