Необходими продукти:
4 резена сьомга, 2 стръка зелен лук (бялата част), 500 г гъби печурки, 40 г масло, сол, черен пипер,1 връзка естрагон, 120 мл сухо бяло вино, 4 супени лъжици готварска сметана
Начин на приготвяне:
1. Изчистваме и нарязваме лука на ситно. Гъбите се почистват и нарязват на тънко. Запържва се 5 минути, посолява се и се поръсва с черен пипер.
2. Естрагонът се измива, отделят се няколко листенца, а другият се нарязва на ситно. Добавя се виното. Поръсва се с естрагона и се оставя на огъня още 5 минути.
3. Парчетата сьомга се измиват, подсушават, поръсват с лимоновия сок и черен пипер и се нареждат върху гъбите. Захлупва се и се задушава на умерен огън 8 минути.
4. Изваждат се сьомгата и гъбите и се държат на топло. Към останалия сос се добавя сметаната и без да се изключва огъня се бърка до леко сгъстяване. Добавя се сол, черен пипер и лимонов сок. Залива се рибата със соса. Украсява се с листенцата естрагон.
Поднася се със задушен ориз.
Коментари (0)
Вашият коментар