Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
200 г гъби
6 големи листа спанак
1 ч.ч. консервни домати наполовина
2 с.л. бита сметана
1/4 ч.ч. настърган пармезан
6 големи листа босилек
прясно смлян черен пипер
сол
200 г спагети
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина на средна температура. Сотирайте гъбите за няколко минути. Добавете чесъна, спанака и босилека. Към тях прибавете сметаната и пармезана.
2. Междувременно сотирайте доматите, овкусете със сол и черен пипер.
3. Сварете спагетите според инструкциите на пакета. След като са готови, прибавете зеленчуците към тях.
Босилекът е приказен източник на витамини К и на манган. Съдържа добри нива на мед и витамин С и в него се намира прилично съдържание на калций, желязо, фолиева киселина и омега-3 мастни киселини.
За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар