Напишете дума/думи за търсене

Сладки оризови топчета с мариновани ягоди

Необходими продукти:

1 ч.ч. оризово брашно
1/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
кокосови стърготини за поръсване

за маринованите ягоди:

2 ч.ч. ягоди на ситно
1/2 ч.ч. захар
5 с.л. лимонов сок
2 ч.л. оцет балсамико

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, захарта и водата. Изсипете сместа в тенджера и я оставете да заври за 5 мин. Оставете я настрани да изстине.
2. На средна температура смесете ягодите, смесете плодовете, захарта, лимоновия сок. Оставете сместа да заври, като бъркате от време на време. След завирането й, намалете огъня и я оставете да къкри 10 мин. Добавете балсамовия оцет. Махнете от огъня след 1 мин.
3. Намажете ръцете си с олио и направете топчета, пълни с маринованите ягоди.
4. Напълнете тенджера с вода до половината и я оставете да заври. Поставете оризовите топчета за 5 мин, или докато изплуват на повърхността.
5. Докато са още топли, поръсете с кокосови стърготини.

Флавоноидите в ягодите намаляват риска от сърдечносъдово заболяване. Заради наличието на калий, витамин К и магнезий те са изключително важен фактор за здравето на костите.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X