Необходими продукти:
За тестото за пелмените:
2 и 1/2 ч.ч. пшенично брашно
1 яйце, разбито
щипка сол
2/3 ч.ч. топла вода
За пълнежа:
1 ч.ч. варена елда
1/2 тиквичка, настъргана
1 стрък пресен лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
100 г сирене, нарязано на кубчета
щипка черен пипер
За гарниране:
кашу
парченца сушени домати
олио от авокадо
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и добавете към него разбитото яйце, солта и олиото. Разбъркайте добре. Прибавете водата, малко по малко, разбъркайте и омесете тестото, докато то стане гладко, меко и еластично.
2. Загрейте 1/2 с. л. олио и запържете зеления лук и чесъна, добавете тиквичките и след 3 минути и елдата. Когато и тя се позатопли, прибавете сиренето и черния пипер. Разбъркайте добре и охладете.
3. Разделете тестото на две части. Разточете първата на лист с дебелина около 2 мм. Разрежете кръгчета, сложете по 1 ч. л. от пълнежа в единия край, затворете и притиснете краищата. Повторете същото и с останалото тесто и пълнеж.
4. Задушете пелмените на пара за 10 минути. Сервирайте наръсени с натрошените сушени домати, кашу и олио от авокадо.
Коментари (0)
Вашият коментар