Продукти за 6 порции:
2 кг свински бут
връзка магданоз
клонче розмарин
6 с.л. олио
3 с.л. лимонов сок
3 скилидки чесън
сол
смлян черен пипер
500 г зелен фасул
глава лук
1 с.л. масло
копър
Начин на приготвяне:
Ароматните треви се нарязват на дребно и се смесват с маслото и лимоновия сок. Добавя се пресованият чесън, а измитото и подсушено месо се намазва с тази марината, посолява се и се оставя да престои една нощ.
Месото се пече върху решетка във фурната, като под него се поставя дълбока тавичка. Пече се 90 минути на температура 200 градуса.
Зеленият фасул (от консерва) се отцежда. Лукът и чесънът се запържват в супена лъжица масло и към тях се прибавя фасула и ситно нарязан копър.
Готовото бутче се нарязва на порции и като гарнитура към него се сервира пикантният зелен фасул.
Коментари (0)
Вашият коментар