Напишете дума/думи за търсене

Топла пача с прясно мляко

Необходими продукти: 

500 г свински крачета или 300 г свински уши и опашки

глава лук

морков

резен целина

корен магданоз

дафинов лист

1-2 зърна бахар

1-2 зърна карамфил

5-6 зърна черен пипер

чаена чаша прясно мляко

50 г масло

главичка чесън

2-3 супени лъжици оцет

сол

Начин на приготвяне: 

1. Крачетата се измиват добре, заливат се със студена вода и се с варят. Когато поомекнат, се прибавят нарязаните корени, лукът, няколко скилидки чесън и подправките.

2. След се разварят напълно, се изваждат, месото се обира, нарязва се на парченца и се връща в прецедения бульон.

3. Супата се кипва, вари се още 5-10 минути и се снема от огъня. Прибавят се прясното мляко и сгорещената мазнина, оцветена с чаена лъжичка червен пипер.

4. Пачата се поднася топла. Към нея отделно се сервира чесънът, счукан с малко сол и разреден с оцета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X