Напишете дума/думи за търсене

Печена пуйка със зеле

Необходими продукти: Една пуйка, половин кисела зелка, 150 г бекон, глава лук, 5 супени лъжици олио, супена лъжица червен пипер.

Начин на приготвяне: Пуйката се почиства и се нарязва на порции. Месото се слага в тенджера с кипяща вода, посолява се и се вари около 20 минути. Лукът се нарязва на ситно, беконът - на малки кубчета. Изсипват се в дълбок тиган с предварително загрято олио и се задушават. Зелето се нарязва на ситно.

Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и към него се добавя част от бульона, в който е вряла птицата. Слага се и месото, разбърква се със зелето и всичко се прехвърля в тава.

Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X