необходими продукти:
170 г масло
3/4 ч.ч. захар
3 жълтъка
1 ч.л. ванилия
2 ч. брашно
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. какао
начин на приготвяне:
1. Маслото се разбива със захарта, добавят се жълтъците, ванилията и се размесват. След това се добавя брашното със солта. Замесва се тесто. Ако е необходимо, се добавя още малко брашно в тестото, така че да стане приятно за работа.
2. Тестото се разделя на 2 части, като едната смесваме с какаото, за да получим два вида сладки - бели и кафяви. Пекат се 15-18 мин. в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Готови са, когато краищата им започнат леко да порозовяват.
3. Оставете ги в тавата да поизстинат около 5 мин., защото при изваждане от фурната могат да се счупят.
Коментари (0)
Вашият коментар