Необходими продукти:
800 г пилешко месо
250 г пилешки дробчета
120 г гъби
1 ч.ч.
1 глава лук
3-4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
кисело зеле на листа
1 1/2 ч.ч. зелев сок
Начин на приготвяне:
1. Пилешките дробчета се почистват и попарват с гореща вода, след което се накълцват на ситно. В загрята мазнина се запържва ситно нарязаният лук и се прибавят дреболиите, чашата ориз и подправките. Непрекъснато се разбърква докато оризът се запържи.
2. Добавят се ситно нарязаните гъби и се долива чаша топла вода. Оризът се задушава докато поеме водата. Пилешкото месо се нарязва на толкова къса, колкото са зелевите листа. В един лист се слага парче месо и част от плънката, увива се и се поставя в глинен гювеч, постлан със зелеви листа.
3. Наредените сарми се притискат с чиния и се долива зелевия сок. Гювечът се похлупва и се слага в загрята фурна. Сармите се пекат около час и половина.
Коментари (0)
Вашият коментар