Необходими продукти:
600 г кайма смес
2 яйца
80 г галета
1 глава кромид
сол, черен пипер
кимион, чубрица
пресен магданоз
За плънката:
6 яйца
100 г кашкавал
1 червена чушка
За соса:
100 мл олио
2-3 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
1 ч.л. лимонов сок
2 с.л. сок от буркан кисели краставички
щипка сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Каймата се омесва с посочените продукти и се оставя да престои 20 минути. Правят се 6 топчета и се поставят в намазнена тавичка. От всяко топче се оформя гнездо с помощта на дъното на малка купичка.
2. Във всяко гнездо се счупва по 1 яйце, наръсва с настърган кашкавал и се слага по резен чушка за украса. Гнездата се запичат във фурна при 180-200 градуса до побеляване на яйцата.
3. По желание се заливат със сос, който се приготвя, като препеченото брашно се запържва до златисто в мазнината и се разрежда със 150 мл вода, соевия сос, лимоновия сок и сока от краставичките. Птичите гнезда в печен сос се овкусяват със сол и черен пипер.
Коментари (0)
Вашият коментар