Напишете дума/думи за търсене

Пилешки филета с бяло вино

Необходими продукти:

2 пилешки филета
средно голяма дюля
2 супени лъжици олио
супена лъжица краве масло
150 мл. бяло вино
чаена лъжичка захар
сол
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Дюлята се нарязва на четвъртинки и се отделят семките и сърцевината. Реже се на тънки резени, без да се бели. Поставя се за около 2 минути във вряла вода, изважда се и се изплаква.
2. Предварително измитите и подсушени пилешки филета се оформят като правоъгълници. Правят се 7-8 напречни, дълбоки разреза. Във всеки разрез се поставя резен дюля. Завиват се на руло. Поръсват се със сол и черен пипер, с малко олио и всяко парче се опакова във фолио. Редят се в тавичка и се пекат в загрята фурна.
3. За да направите соса, останалата част от дюлята се нарязва на ситно и се вари до омекване. Добавят се виното и захарта и се варят на силен огън, докато сосът намали обема си три пъти. Слага се маслото, разбърква се и се претрива през сито.
4. Фолиото се развива внимателно и рулата се редят в чиния за сервиране, полети със соса. Поднесете с картофи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X