- Херинга, зехтин – те са източник на витамин F, който оказва противовъзпалително действие на ставите.
- Цитрусови плодове, шипки, касис – съдържат витамин С, който отговаря за подхранването на ставите.
Понеделник
Закуска: Купичка кисело мляко с овесени трици, шепа стафиди и лъжица мед, 1 портокал, чаша чай от шипки.
Обяд: Зелена салата с краставици, телешко варено, печени с кората картофи, няколко фурми.
Вечеря: Салата от суров спанак и рукола, скумрия на скара, няколко сини сливи.
Вторник
Закуска: 2 филийки пълнозърнест хляб с масло и мед, айрян, 1 киви.
Обяд: Зелена салата с авокадо, телешки дроб на скара, няколко сушени смокини.
Вечеря: Салата от зеле и моркови, сирене по шопски, няколко сушени кайсии.
Сряда
Закуска: Омлет от две яйца със сирене или извара, шепа сушени боровинки, 1 портокал, чаша чай от шипки.
Обяд: Зелена салата с дресинг от кисело мляко, пилешка супа, тиквички на фурна, няколко сушени фурми.
Вечеря: Салата от ряпа и моркови, филе от херинга, няколко сушени кайсии.
Четвъртък
Закуска: Купичка изцедено кисело мляко с овесени трици, мед и орехи, 1 киви, чаша чай от сушена арония.
Обяд: Салата от айсберг, авокадо и домати, суши, няколко сушени смокини.
Вечеря: Салата от цвекло и ряпа, телешки език, няколко сушени фурми.
Петък
Закуска: 2 варени яйца, филийка пълнозърнест хляб с масло и сирене или извара, чаша чай от шипки.
Обяд: Салата от домати, краставици, червен лук и магданоз, поръсена с извара, пържола от нетлъсто месо по избор, 1 портокал.
Вечеря: Зелена салата с репички, пилешки дробчета на фурна, 2 филийки пълнозърнест хляб, няколко фурми.
Събота
Закуска: Купичка кисело мляко с овесени трици, шепа стафиди, мед и тахан, чаша чай от сушена арония, 1 киви.
Обяд: Салата от китайско зеле, авокадо и домати, свински дроб на скара, 1 млечен сладолед.
Вечеря: Зелена салата с краставици и репички, риба на скара с гарнитура от печени картофи, няколко сушени кайсии.
Неделя
Закуска: Омлет от 2 яйца със сирене, гарниран с пресни домати и краставици, чаша чай от шипки.
Обяд: Салата от айсберг, синьо сирене, домати и краставици, свинско филе на скара, 1 сметанов сладолед.
Вечеря: Салата от ряпа, моркови и цвекло, телешко варено, сирене, печено във фолио, няколко сушени смокини, 1 портокал.
За още полезна информация и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар