Напишете дума/думи за търсене

Гъбена супа

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г пресни гъби
1-2 глави (100 г) кромид лук
1 връзка магданоз
2 с.л. (20 г) брашно
5 с.л. (50 мл) растително масло
1 ч.л. (5 г) червен пипер
лимонов сок или оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината заедно с брашното, след което се поръсва с червения пипер. Гъбите се нарязват на ивички и се попарват с вряла вода, след което се отцеждат и се прибавят при лука. Заливат се с 5 ч.ч. гореща вода, посоляват се и се варят до омекване. Супата след свалянето й от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз и се подкиселява с оцет или лимонов сок.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X