Необходими продукти:
три пакета обикновени бисквити - 600 г
1,5 л мляко за крема и
около 200 мл за потапяне на бисквитите
3 яйца
1 к.ч. (90 гр) брашно
100 г масло
200 г смлени орехи
200 г натурален шоколад за настъргване
200 г (1 ч.ч.) захар
1 пръчка ванилия
Начин на приготвяне:
Слага се млякото за крема на котлона да кипне. Като се затопли да направи пяна, слага се пръчката ванилия и половината захар. Бърка се известно време да се разтвори захарта. Когато млякото заври, се прави яйчената смес. Изважда се пръчката ванилия. Разбиват се белтъците на сняг и се оставят настрана. Разбиват се с миксер и жълтъците с половината захар. Брашното се разтваря в малко вода до рядка каша и се добавя към жълтъците. Сипва се от горещото мляко в сместа. Слага се и маслото и се бърка. Когато изстине, се добавят разбитите белтъци. Потапя се всяка една бисквита в студено мляко и се нарежда. След като се наредят кремът и бисквитите, се завива топлата торта плътно с алуминиево фолио и се оставя да се охлади добре.
Коментари (0)
Вашият коментар