Необходими продукти:
150 г черен шоколад
100 г бял шоколад
3 яйца
2 с.л. захар
100 г шамфъстък
1 с.л. ликьор
250 мл готварска сметана
Начин на приготвяне:
1. Начупете двата вида шоколад и ги разтопете на водна баня. Внимавайте дъното на съда с шоколада да не докосва водата. Оставете шоколада леко да се охлади, но не твърде дълго, за да не започне да се стяга.
2. Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците смесете с шоколада. Добавете част от шамфъстъка, като начупите ядките предварително, и ликьора.
3. Разбийте сметаната до получаване на пухкав крем и я добавете към шоколадовата смес. Накрая внимателно сложете и разбитите белтъци.
4. Разпределете крема в десертни купички или чаши и ги покрийте с прозрачно фолио. Сложете крема да се стегне в хладилника за минимум 3 часа.
Декорирайте крема с останалото количество шамфъстък. По желание гарнирайте с настърган шоколад.
Източник: сп. "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар