Необходими продукти: 2 ч. ч. ориз, 10 главички брюкселско зеле, 1 ч. ч. сварена пшеница, глава лук, 2 червени чушки, половин чаена чаша царевица, 4 суп. лъж. доматено пюре, сол, черен пипер, червен пипер, чашка олио.
Начин на приготвяне: Оризът се измива много добре и се сварява с малко сол.
В сгорещена мазнина се задушава нарязаният на ситно лук, към него се прибавя сварената пшеница.
В отделен съд се сварява брюкселското зеле с малко сол.
Към лука и житото се добавят нарязаните на дребно червени чушки, царевицата и доматеното пюре.
Сместа се овкусява с подправките, долива се малко вода и се изсипва брюкселското зеле. Вари се до омекване на зелето.
Оризът се поднася с този сос.
Коментари (0)
Вашият коментар