Необходими продукти:
8-9 средни зелени домата
60 г царевично брашно
40 г пшенично брашно
30 г царевично нишесте
2 с.л. бакпулвер
2 яйца
1/4 ч.л. лют пипер
1 с.л. олио
2 с.л. зехтин
3/4 ч.ч. вода
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 1 см. Поръсваме ги със сол и ги оставяме за около 30 минути на студено, за да си пуснат водата. След това ги изплакваме леко и ги подсушаваме добре с кухненска хартия.
Смесваме в по-дълбок съд първо сухите съставки - царевичното нишесте, двата вида брашно и бакпулвера. Постепенно към тях прибавяме зехтина, олиото и двата жълтъка от яйцата. Накрая добавяме и водата, като бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавяме към другата смес.
Потапяме резените зелени домати в готовата смес и ги пържим за около 3 минути на страна. Изваждаме ги върху хартиени салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина преди сервиране.
Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Мариана Георгиева от Варна ни изпраща нетрадиционна рецепта със зелени домати.
Коментари (0)
Вашият коментар