Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
4 моркови
стрък праз
1 лимон
к.ч. растителна мазнина
щипка розмарин
щипка мащерка
сол
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Кората на лимона се настъргва и се отцежда сокът му. Смесват се билките, овкусителите и лимоновият сок с половината от мазнината. С получената смес се намазват добре бутчетата от всички страни, като предварително кожата е премахната.
Оставят се да престоят мариновани на хладно около 30 минути. Морковите и празът се почистват и нарязват на колелца. Бутчетата се редят в тавичка, зеленчуците се разпределят между тях, поливат се с останалата мазнина, поръсват се с кората на лимона и всичко се полива с чаена чаша вода. Пече се на силна фурна 30 минути, като отначало се покрива с фолио за 15 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар