Напишете дума/думи за търсене

Кехлибарено желе за ценители

Начин на приготвяне: Нарязани на парчета небелени дюли, заедно със семенната част се покриват с вода и се варят докато омекнат. Сладкото става и само от отделената семенна част на плода.

Сокът се прецежда през тънко платно марля или голяма цедка. Отмерва се получената течност като на 1 литър се прибавят 750 грама захар. Сварява се като непрекъснато се обира пяната от съда. Сладкото е готово, когато със суха лъжица се гребва малко от него и се разлива в чинийка. Ако капката остане цяла, варивото се сваля от огъня. 2-3 минути преди това към него се прибавя половин чаена лъжичка лимонена киселина на 1 килограм захар.

Желето се сипва още топло в сухи буркани и се съхранява на тъмно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X