Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. масло
2 ванилия
4 круши
канела
Начин на приготвяне:
Забъркваме тесто от яйцата, захарта, брашното, ванилията и бакпулвера.
Разтопяваме на дъното на тавичка маслото, като разклащаме, за да отиде и по стените. Обелваме крушите и ги изчистваме от семките.
Нарязваме ги на парченца и ги подреждаме върху маслото. Наръсваме с канела и изсипваме тестото върху плодовете.
Печем сладкиша на 180 градуса около 40 минути. Проверяваме с клечка дали е готов и го оставяме да изстине добре, преди да го нарежем. Наръсваме с пудра захар и по желание поднасяме с топка ванилов сладолед.
Рецептата е на Йорданка Фодор.




Коментари (0)
Вашият коментар