Необходими продукти:
около 1 кг пилешко месо без кост
200-250 г гъби
3-4 глави лук
60-80 мл олио/зехтин
1 чушка
малко парче праз
1 скилидка чесън
1 домат и 400 мл доматен сок
150 мл бяло вино
1 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
по щипка целина, чубрица, мащерка и черен пипер
1 дафинов лист
магданоз
1 с.л. царевично нишесте или брашно
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, задушава се 5-6 мин. в олиото. Прибавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, почистените и нарязани гъби, посолява се и се задушава отново за 5-6 мин. Прибавят се ситно нарязаните домат, чушка, праз, червен пипер, подправки, доматен сок или бульон, виното. Възвира се да клокне и се намалява степента на котлона така, че да къкри тихо около 30 мин. Прибавя се дафиновият лист, задушава се още 3-4 мин., сгъстява се с размитото в малко вода нишесте или брашно и се отстранява от котлона.
Коментари (0)
Вашият коментар