Необходими продукти:
малко мазнина за формата,
140 г пълнозърнесто брашно,
100 г бяло брашно,
1 ч.л. сода бикарбонат,
1 ч.л. бакпулвер,
300 г намачкани банани,
4 с.л. сироп от агаве,
3 големи яйца, разбити с вилица,
150 мл кисело мляко,
25 г натрошени орехи (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса (140 с обдухване). Намазнете форма за хляб (за 900 грама) и я застелете с хартия за печене (оставете я 2 см над ръбовете). В купа смесете брашната, содата, бакпулвера и щипка сол.
Смесете бананите, сиропа, яйцата и киселото мляко. Изсипете при тях сухите съставки, разбъркайте бързо, изсипете тестото във формата и го поръсете с натрошените орехи, ако използвате. Печете 1 ч. и 10-15 мин., или докато забито в средата дървено шишче излезе чисто.
Оставете хляба да изстине върху телена скара и го сервирайте топъл или на стайна температура.
Коментари (0)
Вашият коментар