Напишете дума/думи за търсене

Редена салата

необходими продукти:

1 глава червен лук на ситно

2 ябълки на кубчета

4 стръка селъри на парченца

1 чепка грозде на половини

100 г кашкавал на кубчета

80 г печени орехи

за дресинга:

сок от 1 лимон

1 с.л. горчица

1 с.л. мед

4 с.л. зехтин

сол на вкус

3-4 с.л. вода

начин на приготвяне:

1. Смесете всички продукти за дресинга и разбъркайте добре на хомогенен сос.

2. Подредете салата в чинии, като редувате лук, ябълка, селъри, грозде, сирене и орехи.

3. Сервирайте, като поднесете дресинга в отделна сосиера.

Непременно напръскайте ябълковите кубчета с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X