необходими продукти:
1 глава червен лук на ситно
2 ябълки на кубчета
4 стръка селъри на парченца
1 чепка грозде на половини
100 г кашкавал на кубчета
80 г печени орехи
за дресинга:
сок от 1 лимон
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
4 с.л. зехтин
сол на вкус
3-4 с.л. вода
начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти за дресинга и разбъркайте добре на хомогенен сос.
2. Подредете салата в чинии, като редувате лук, ябълка, селъри, грозде, сирене и орехи.
3. Сервирайте, като поднесете дресинга в отделна сосиера.
Непременно напръскайте ябълковите кубчета с лимонов сок, за да не потъмнеят.
Източник: списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар