Необходими продукти:
250 г сух нахут, сол на вкус, 3 с.л. олио, 2 домата от консерва, 1 морков, 1 средно голяма глава лук, шепа нарязани чушки- пресни или от фризера, чубрица, сух джоджен, сух девесил, магданоз
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута в продължение на 12 часа в студена вода, като в нея слагаме 1 супена лъжица сода за хляб.
Изплакваме го и го слагаме в нова вода. Оставяме го да ври в продължение на 15 минути.
Изливаме и тази вода, отново измиваме и слагаме в трета вода. Добавяме олиото.
Варим до омекване, също като зрелия фасул, като малко преди това слагаме нарязания лук, чушките, намачканите домати и настъргания морков. Посоляваме на вкус. Преди да свалим от огъня, овкусяваме с подправките.
Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Нахутът, често наричан още леблебия, не присъства ежедневно на нашата трапеза, но е чудесна белтъчна храна и има своите полезни качества”, пише Маргарита Димитрова, която днес готви за вас.
Коментари (0)
Вашият коментар