Напишете дума/думи за търсене

Консумирането на тази храна може да увеличи риска от рак с 50%

В последните години се правят много проучвания, свързани с карцинома.

Едни от последните резултати сочат, че консумацията на сирене чедър и крем сирене може да увеличи риска от рак на гърдата с петдесет процента.

Проучване от 2017 г., направено от Roswell Park Cancer Institute в Ню Йорк, изследва приема на млечни продукти на повече от 3000 жени в продължение на 11 години.
Изследователите установяват, че яденето на сирене увеличава риска от рак на гърдата при тези жени с 53%.

Млечните продукти съдържат хормон на растежа, наречен IGF-1 (инсулиноподобен растежен фактор) и, за съжаление, високият прием на този хормон изглежда потенциално насърчава рака. Положителната страна е, че проучването също установява, че яденето на кисело мляко намалява риска с 30%.

Манвейт Басра, старши служител по обществено здравеопазване в Breast Cancer Now, казва за The Daily Mail: „Въпреки това и много други проучвания, разглеждащи дали има или не връзка между диета или специфични храни и рак на гърдата, тази връзка все още не е ясна. "

Изследване, публикувано в New York Times за годишната среща на Американската асоциация за изследване на рака, заявява, че десетилетия проучвания, свързани с конкретни храни като потенциални причини за или защита срещу рак, сега се считат за слабо свързани, като един експерт обяснява: „По време на през последните две десетилетия връзката между храните, които ядем, и клетъчната анархия, наречена рак, се разплита струна по струна.


Каквото и да е вярно за други заболявания, когато става въпрос за рак, има малко доказателства, че плодовете и зеленчуците предпазват или че мазните храни са вредни. Освен ако човек не е сериозно недохранен, влиянието на определени храни е слабо.

Хипотезата, че мазните храни са пряка причина за рак, също се разпада, заедно с аргументите за консумация на повече фибри. Идеята, че червеното месо причинява рак на дебелото черво, е обвита в неяснота... Ако хамбургерите са канцерогенни, ефектът изглежда е лек.

За съжаление, в крайна сметка има неща, които човек може да направи, за да предотврати рака, но – и това е голямо „но" – може да се случи на всеки от нас. Дори най-здравият от най-здравите може да бъде диагностициран с рак. Страшно е, но може само да се надяваме, че един ден ще бъде намерен лек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X