Напишете дума/думи за търсене

Тайните на корейски диети за отслабване

На Запад много внимание привличат азиатките заради стройните им фигури. Дори ако генетиката играе роля, няма съмнение, че храната има много общо с това.

Корейците имат по-голяма продължителност на живота и по-ниски нива на затлъстяване, отколкото хората от други развити страни. Каква е тяхната тайна? Може би в начина им на хранене?
Корейските диети дават приоритет на консумацията на риба и зеленчуци. Те също обръщат специално внимание на методите на готвене и избягват пържени храни, което намалява приема на мазнини. Какви са другите особености на хранителните режими на хората от тази азиатска държава?

Висока консумация на зеленчуци
Корейската диета се основава на пресни зеленчуци и ориз. Следните храни са нискокалорични и присъстват във всяко основно ястие:
- Картофи;
- Гъби;
- Кръстоцветни и зелени зеленчуци;
- Домати;
- Моркови;

Ниска консумация на месо
Месото е основна съставка в много западни страни, но е второстепенна съставка за корейците. Ето защо те имат диета с ниско съдържание на мазнини в сравнение с други страни.

Червеното месо се заменя с риба и морски дарове, които са с високо съдържание на омега-3 и протеини.
Корейците са склонни да пекат или варят месото, така че да имат най-малко количество мазнина.

Пикантни супи
Супите традиционно са неразделна част от корейската кухня. Те са леки, лесни за приготвяне и засищащи поради разнообразието от съставки.

Важно е да се отбележи, че много корейски рецепти са пикантни, което помага за засилване на метаболизма и за изгарянето на калории.

Билкови чайове

В Корея е обичайно да се прави зелен чай, чай от ечемик или чай от печен ечемик, всички от които са известни със своите свойства за изгаряне на мазнини.

Кимчи
Това е традиционно ястие, което е основна част от корейската кухня. Смята се за една от най-здравословните храни в света оради факта, че съдържа витамини, минерали и пробиотици.

Това е ферментирала храна, приготвена от дехидратирано зеле напа заедно със сол, чесън, джинджифил, рибен сос и чушки. Тази пикантна храна се добавя към много ястия, защото е много засищаща и нискокалорична.

Малки количества рафинирани брашна
Хлябът и другите готови храни с рафинирано брашно не са често срещани в корейската диета. Те не се консумират толкова често, колкото плодовете и пълнозърнестите храни.


Методи за готвене
В допълнение към калориите и хранителните комбинации, корейските диети са известни и със своите специализирани техники за готвене, които поддържат хранителната стойност на ястието. Храните рядко се пържат. Вместо това те обикновено се пекат или варят.

Много вода
В допълнение към пиенето на билкови чайове, които допълват диетата си, корейките пият и много вода през целия ден.
Корейските диети препоръчват пиенето на 2 до 3 литра на ден.

Готови ли сте да тествате тайните на корейската диета? Не забравяйте, че не трябва да започвате строга или нискокалорична диета. Просто включете тези прости идеи в балансиран диетичен план.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X