Напишете дума/думи за търсене

Новогодишна млечна баница със сирене бри и сушени смокини

Какво ви е необходимо: 8 сушени смокини, нарязани на половинки; 150 г сирене бри, нарязано на дебели ивички; 1 пакет кори за баница; 4 яйца; 200 мл готварска сметана; 1 с.л. мед; 50 г разтопено краве масло

Pixels Glera
Верижки от бликащи перли в златистозелен блясък, ухажват вкуса с фина плодовост, сочна дължина и апетитен финал. Виното е вкусно самостоятелно, чудесен комплимент за студенопушена сьомга, риба тон, морски дарове, суши, пиле, пикантни блюда и меки сирена. Сервира се охладено до 5 – 7 °С.
Pixels Glera Верижки от бликащи перли в златистозелен блясък, ухажват вкуса с фина плодовост, сочна дължина и апетитен финал. Виното е вкусно самостоятелно, чудесен комплимент за студенопушена сьомга, риба тон, морски дарове, суши, пиле, пикантни блюда и меки сирена. Сервира се охладено до 5 – 7 °С.

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°C. Съобразете размера на тавата с ширината на корите. Ако се наложи, ги изрежете. В купа разбъркайте яйцата, сметаната и меда. Намаслете тавата с масло. Намажете с останалото масло корите две по две и оформете на хармоника, като ги редите плътно от единия към другия край на тавата. Залейте ги с млечната смес. По процепите пъхнете парченца сирене бри и смокини. Изпечете във фурната за около 25-35 мин. Оставете да изстине леко, преди да сервирате.

Още рецепти за вашата празнична трапеза може да откриете на www.24chasa.bg

  • Ключови думи:
X