Какво ви е необходимо: 2 кг свински ребърца
За маринатата: 1 ч.ч. червено вино; 3 с.л. соев сос; 3 с.л. балсамов оцет; 3 с.л. зехтин; 3 с.л. мед; 3 скилидки чесън, пресовани; 2 мариновани чушки халапеньо, нарязани на ситно; 2 пръчки канела; черен пипер; сол
За гарнитурата: 1 кг картофи; 1 с.л. самардала; 75 г масло; сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете ребрата. Премахнете мембраната откъм костите. След като се сготви, тя остава жилава, освен това пречи на вкусовете да проникнат в месото. За да я отстраните, използвайте върха на ножа, след което издърпайте с ръка. В дълбока купа смесете всички продукти за маринатата. Разбъркайте добре. Залейте с нея ребрата и оставете за няколко часа. Изпечете ги на скара или в силно загрята фурна до пълна готовност. През това време обелете и измийте картофите. Ако не можете да намерите малки картофчета, ги нарежете на кубчета. Поставете в тава, поръсете със самардалата и разбъркайте добре. Полейте с една чаша вода и разпределете маслото върху картофите. Изпечете в загрята фурна до готовност и сервирайте заедно с ребрата.