Напишете дума/думи за търсене

подправки

;
Основни грешки в готвенето - втора част

Основни грешки в готвенето - втора част

Случват се и на най-добрите. Понякога бързаме, друг път сме разсеяни, грешките са нещо нормално. Хубаво е обаче да не ги допускаме от незнание. Затова сме събрали за вас някои от най-често

Съвети за перфектните зеленчуци на грил

Съвети за перфектните зеленчуци на грил

Дойде времето на грила, а един от най-добрите начини да приготвим зеленчуци е именно този – да ги гриловаме. На грила те придобиват дълбок, опушен вкус, който ги превръща в нещо толкова вкусно

Подходящи подправки за отглеждане  през зимата в саксии

Подходящи подправки за отглеждане през зимата в саксии

На този въпрос няма правилен отговор, нито пък грешен. Всичко зависи от условията, които могат да се създадат изкуствено в затворено помещение, както и от вкусовите предпочитания

Омлет със сметана

Омлет със сметана

богато на витамин В2 лесно 2 порции 10 мин За една порция: 388 ккал мазнини 33 г холестерол 364 мг въглехидрати 2 г протеини 18 г фибри 0,5 г необходими продукти: 2 с.л

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното

Ползите от покълналото жито (+рецепти)

Ползите от покълналото жито (+рецепти)

В момента на покълване в зърното се акумулира особена енергия за продължаване на неговия живот. В този период природата осигурява най-ценното за младото растение – ензими

Подправки в помощ на красотата

Подправки в помощ на красотата

Билките и подправките са неразделна част от всеки кулинарен шедьовър, а освен това са изключително полезни за здравето. Малцина обаче знаят, че те са способни да съхранят младостта и красотата

Как да спасим полуовехтелите подправки

Как да спасим полуовехтелите подправки

Купувате ги почти всеки ден, на малки връзки или опаковки. Дори не забелязвате цената им, тя е пренебрежимо малка и няма да се отрази на семейния бюджет чувствително

Как да си направим домашен чипс

Как да си направим домашен чипс

По света понятието „чипс“ не е еднозначно. В много страни самите пържени картофки се наричат чипс. У нас обаче най-често възприемаме чипса като тънък, почти прозрачен, и много, много хрупкав

С какво да съживим зелените подправки

С какво да съживим зелените подправки

Зелените подправки са увехнали? Потопете ги във вода с оцет за час и ще живнат. Ако искате да нарежете на ситно зелени подправки, пробвайте с ножица вместо с нож

X