Напишете дума/думи за търсене

ирен

;
Макарони по американски

Макарони по американски

Необходими продукти: 500 г макарони 1 яйце 4 с.л. масло 4 с.л. брашно 1 ч.ч. течна готварска сметана 1 1/2 ч.ч. прясно мляко 1 с.л. дижонска горчица 300 г кашкавал 300 г краве сирене (за

Домашно топено сирене

Домашно топено сирене

l Публикуваме отново рецептата на нашата редовна читателка Иванка Петрова от Горна Оряховица поради голям интерес  Ще ви трябват следните продукти: * 1 кг домашна извара; * 1 л прясно мляко; * 2

Разширени вени – профилактика и лечение

Разширени вени – профилактика и лечение

Разширените вени (или т.нар. варикоза) са неприятен козметичен дефект и сложно заболяване. Появата на краката на „звездички” и изпъкнали вени е признак за проблеми с кръвообращението.

Сиренето като институция

Сиренето като институция

Ще ви е нужна около половин година ако всеки ден опитвате по един нов тип френско сирене. Във всеки район на страната си има типично местен вид. Французите го консумират не като предястие,

Броколи - пазител на доброто здраве

Броколи - пазител на доброто здраве

Броколи - “Ангел пазител” на доброто здраве Броколите са един от най-богатите на хранителни съставки зеленчуци. Те са свръх богати на витамини, пълни са с влакнини и фитохимикали,

Пицата на Ненчо Балабанов

Пицата на Ненчо Балабанов

Когато бил на около 11 г., малкият Ненчо Балабанов решил да изненада родителите си, като направи кюфтета. Забъркал каймата, сложил подправки и знаел, че трябва да добави и яйца.

Сиренето пристрастява

Сиренето пристрастява

Учени установиха, че сиренето предизвиква пристрастяване като наркотик, съобщи в. "Дейли телеграф". Пристрастяващите свойства на сиренето се дължат на химикала казеин,

Руло от салам и крем сирене

Руло от салам и крем сирене

Продукти: 500 г сирене Крема със стайна температуря, 300 г салам, нарязан много на тънко, 1 чушка също тънко нарязана Приготвяне: Разстелете върху масата целуфон или фолио за хранене.

Сирене от 4 вида мляко

Сирене от 4 вида мляко

Рецептата е на Донка Терзиева от Разлог. Млякото може да бъде краве, овче, козе или биволско. Подсирва се, както се прави сирене. Готовото прясно сирене се оставя да престои 24 часа,

X