Напишете дума/думи за търсене

зеле

;
Рецепти с кръстоцветни зеленчуци

Рецепти с кръстоцветни зеленчуци

Зеле с кимион 15 мин/ 4 порции Разрежете на 4 - 6 части 1 малка зелка и бланширайте в кипяща подсолена вода за 3 мин. Залейте със студена вода, отстранете кочана и нарежете

Защо трябва да спрем да принуждаваме децата да ядат зеленчуци

Защо трябва да спрем да принуждаваме децата да ядат зеленчуци

Едва ли има дете, което да не е побутвало в ъгълчето на чинията я моркови, я грах, я тиквички или броколи. "Яж си зеленчуците" е една от честите реплики на родителите, които все се надяват

Меню за дами, които искат да отслабват

Меню за дами, които искат да отслабват

Момичета и зрели дами спортуват и се чудят защо не свалят нито килограм. Подлагат се на диети и не само че не отслабват, но след време, като им писне да се лишават от любимите си храни

Полезни храни с вредно действие

Полезни храни с вредно действие

Лукът и чесънът са причина за лошо храносмилане Признати като едни от най-силните противовъзпалителни средства, лукът и чесънът неизменно присъстват на трапезата ни, особено през студените месеци

Пема Цецо: Егото е причина за много  болести

Пема Цецо: Егото е причина за много болести

коя е тя Пема Цецо е родена през 1977 г. в Аруначал Прадеш, Индия. Завършва начално училище през 1994 г. с награда стипендия от правителството на Индия и продължава да учи икономика и социология в

Кой начин на топлинна преработка е най-здравословен

Кой начин на топлинна преработка е най-здравословен

Обработването на храната чрез огън е било важна цивилизационна стъпка на първобитния човек. При всичките промени, които кулинарията е претърпяла през годините и до днес

Дивият чесън е прекрасен за салата и за марината

Дивият чесън е прекрасен за салата и за марината

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Важни съвети за съхраняване на продуктите (втора част)

Важни съвети за съхраняване на продуктите (втора част)

Много голяма част от продуктите запазват или губят своите качества според начина, по който ги съхраняваме. Затова прочетете внимателно тези съвети за съхраняване на продуктите и ги запомнете

Как да разпознаем ГМО храните

Как да разпознаем ГМО храните

За генетично модифицираните (ГМО) храни сме чували всякакви, най-противоречиви митове. Какво се крие зад този термин, опасни ли са и как да ги различаваме

Как да нахраним лицето си: витамини и добавки за младежка кожа

Как да нахраним лицето си: витамини и добавки за младежка кожа

Козметиката ни помага да поддържаме красотата и привлекателността си, но без правилното хранене не може да става въпрос за младостта и здравето на кожата

X