Напишете дума/думи за търсене

Простите тайни на перфектния метаболизъм

Нормалният метаболизъм в тялото е ключът към здравето, благополучието и пълната активност. Как да „настроим“ храносмилането си и да извлечем максимума от храната? Как може да балансираме метаболизма си?

Ето основните хранителни принципи за отличен метаболизъм.
Достатъчно е да изберете за себе си 1-2 точки от предложения списък и да ги приложите практически. С течение на времето могат да бъдат включени нови принципи.

Начини за нормализиране на метаболизма

Като начало, сутрин пийте чаша топла вода (може да изцедите четвърт лимон).

Когато е възможно, избягвайте хляб, хлебни и сладкарски изделия, пържена храна, сирене, консерви, полуфабрикати, ядки, алкохолни напитки, захар и тестени изделия.

Ключовото хранене е обядът. В обедно време огънят на храносмилането работи с пълна сила.

Вечеряйте в 18 часа. Лека вечеря: зеленчуци на пара, ориз, порция супа.

Приготвяйте храната с подправки, които подобряват храносмилането: джинджифил, резене, черен или кайенски пипер, мента, каменна сол, канела, индийско орехче, кардамон, копър, куркума, кимион, кориандър. Подправките помагат за храносмилането на храната и спомагат за премахването на токсичната слуз.

Не яжте между храненията.

Не забравяйте да хапвате резен пресен джинджифил, поръсен с лимонов сок и щипка каменна сол.

Не преяждайте - стомахът трябва да остане четвърт празен.

Никога не консумирайте храна с много студена вода. Не пийте много, докато ядете.

Всяко ястие може да се сготви с 1/4 чаена лъжичка зехтин или разтоплено масло.

Преди да готвите зърнени храни, консумирате ядки, семена, леща, ориз, накиснете ги във вода за половин час. По-твърдите бобови растения се накисват за една нощ.
Изхвърлете обикновената бяла сол от трапезата. Пълна е с токсични вещества - химикали, които измиват хранителни вещества от костите. Използвайте естествени, необработени видове сол като морска сол и хималайска каменна сол.

Пийте чайове за храносмилане: джинджифил, с кардамон, резене, кимион, кориандър.

Сутрин и вечер преди лягане пийте по четвърт чаша сок от алое. Тази напитка почиства и подобрява усвояването на основните хранителни вещества от храната.

Яжте храни, които подобряват метаболизма:

супи, подправки, чесън, листни зеленчуци, зехтин, ябълки, круши, грейпфрут, зелен чай, домати, броколи, целина, магданоз, коприва, куркума, цвекло, копър, моркови, джинджифил.

Избягвайте продукти с етикет "ниско съдържание на мазнини", "без мазнини", "без захар". Природните вещества в тях са заменени с химически добавки. Елиминирайте бялата захар, трапезната сол и други преработени храни от диетата си.

Използвайте биопродукти. Зеленчуците и плодовете, отглеждани с употребата на хербициди, пестициди и други нездравословни продукти, провокират сериозни заболявания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X