Хладилникът е едно от модерните чудеса, но понякога вместо да помага пречи.
Камерата на този уред не е подходяща за приютяването на някои продукти.
Ако сте любители на плодовете и зеленчуците, трябва да знаете, че по-водните видове от тях не трябва да замръзват. В противен случай след тяхното размразяване ще ядете нещо средно между желе и скашкан лед.
Кои са останалите храни и напитки, които нямат място в камерата и във фризера?
Млечни продукти
Дори и да се изкушавате да приберете киселото мляко като по-нискокалорична алтернатива на сладоледа в камерата, не го правете. Студът кара ензимите в млечните продукти да се делят на съставните си части. Едва ли ще ви се пие един слой вода, един слой масло, един слой мляко...
Кафе
Това ароматно растение няма място в камерата. Дори и да сте чували, че ниските температури задържат свежестта на кафените зърна по-дълго , не ги дръжте във фризера. Студът създава прекалено много влажност, което води до загуба на аромата на кафето.
Свежи подправки
Прибирането им в камерата ще доведе до капеща кафеникава каша в момента, в който ги извадим от студа. Ако искате да ги съхраните по-дълго, по-добре смелете подправките в блендера и ги замразете в ледарки, пълни със зехтин.
Авокадо
Ако приберете този плод в камерата, той ще покафенее и ще загуби текстурата си. Най-добре го нарежете на резени и приберете в найлонов плик заедно със стар лук. Дръжте го в долната част на хладилника.
Сварени спагети
Дори и да ви е останала порция паста, по-добре я изхвърлете. Този глутенов продукт не харесва студа изобщо.
Сосове на основата на брашно и нишесте
Подобно на млечните продукти, сосовете, направени от брашно и нишесте, се разделят на съставните си части във фризера. А ако решите да ги претоплите, се получава лепкава каша.
Пържени храни
Колкото и да ви се ще да запазите хрупкавостта на пържените лучени кръгчета и любимите си пържени картофи, по-добре се откажете от камерата. Единственото, което ще направи тя, е да ги просмуче с влага.
Размразено месо
По-добре не замразявайте втори път веднъж размразено месо или риба не защото ще промени вкуса на храната, а защото ще послужи като покана на опасни бактерии, които да се размножат в тях.
И още нещо
Колкото и да ви се ще да пъхнете топлата бутилка вино в камерата за по-бързо охлаждане, по-добре измислите друг вариант. По този начин виното губи уникалния си аромат и внук. По-добре използвайте купа с лед, в която да охладите напитката.
Коментари (0)
Вашият коментар