Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, предлагам ви лесен десерт, с който да съберете любимите хора около масата”, пише ни Стефани Иванова.
ПРОДУКТИ
5 яйца
1 ч. ч. захар
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
6 с. л. олио
сладко по избор
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото, брашното и бакпулвера. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Изливаме я в тавичка, предварително намазнена и покрита с хартия за печене.
Печем около десетина минути до порозовяване на 150 градуса в предварително загрята фурна.
Изваждаме блата от фурната и веднага обръщаме тавата върху леко влажна кърпа. Намазваме блата със сладко по избор - в случая използаме домашно сладко от боровинки. Навиваме рулото.
Поръсваме десерта с пудра захар за финал.
Коментари (0)
Вашият коментар